1 januari start omgekeerd inzamelen

omgekeerd-afval

BEUNINGEN, 30 december 2016 – Op 1 januari gaat in de gemeente Beuningen het omgekeerd inzamelen van start. Vanaf dan haalt Dar het restafval niet meer aan huis op, maar alleen de afvalsoorten die als grondstof hergebruikt kunnen worden. Dit zijn plastic+, groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en oud papier en karton. De kleine hoeveelheid restafval die u na het scheiden overhoudt, brengt u in bijvoorbeeld een grijze afvalzak naar een ondergrondse restafvalcontainer in uw wijk.

Het wegbrengen van restafval kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Dar heeft u per brief laten weten naar welke locatie u uw restafval kunt wegbrengen. U betaalt per keer dat u de klep van de ondergrondse restafvalcontainer opent met de afvalpas. De inwerpkosten zijn € 1,–. Deze kosten betaalt u één keer per jaar via de gemeentelijke belastingaanslag van Munitax.

Geen tuin?

De plastic+zak maakte plaats voor een plastic+container. Inwoners zonder tuin kunnen plastic+ met hun afvalpas gratis wegbrengen naar een ondergrondse plastic+container. Bekijk de handleiding (PDF) voor het gebruik van de ondergrondse restafval- en plastic+container.

Bron: gemeente Beuningen

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten