Bereikbaarheid Vierdaagsefeesten 2016

4daagse-feesten

NIJMEGEN, 16 juli 2016 – Nog even en dan is het zover; Vierdaagsefeesten 2016 met veel sfeer, gastvrijheid én goed bereikbaar. In dit bericht zoomt de organisatie in op de bereikbaarheid.

NS opent zes nieuwe Nijmeegse ‘stations’

Tijdens Vierdaagsefeesten 2016 rijdt NS in Nijmegen met een speciaal ontwikkelde trein, namelijk met de zogenoemde NS Hup-On Hup-Off express. Deze trein biedt plek aan 45 reizigers en heeft open ramen.

De Hup-On Hup-Off express start op Nijmegen Centraal en rijdt vervolgens naar de Waalkade. Onderweg stopt de trein op twee tussengelegen stations (4DaagsePlein en Kelfkensbos). Ditzelfde geldt voor de terugreis. Nadat de trein weer terug is op het Centraal Station rijdt hij via de stations Waalkade Labyrinth en Festival Op ’t Eiland naar station Lent om vanaf daar de terugweg weer te vervolgen.

De Hup-On Hup-Off express rijdt van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli van 12.00 uur tot 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Extra treinen tijdens Vierdaagsefeesten

Gedurende de week worden extra treinen in gezet om alle feestgangers goed te vervoeren. En let op: als je met de trein gaat loont het de moeite om thuis vast een kaartje te kopen en zo te profiteren van de speciale Vierdaagsefeestenkorting die NS aanbiedt voor al onze bezoekers.

Kiss ‘n’ Ride op Keizer Karelplein

Als organisatie van Vierdaagsefeesten stimuleren wij bezoekers om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen. Voor iedereen die zichzelf toch graag met de auto laat afzetten, hebben we dit jaar een speciale zone ingericht op het Keizer Karelplein.

Om ervoor te zorgen dat de eerste minuten in onze binnenstad net zo aangenaam verlopen als de uren daarna, is er de zoen & zoef zone, oftewel: Kiss & Ride, een kortehalteringsvoorziening met een ingang voor taxi’s en een ingang voor gewone personenauto’s waar feestgangers zichzelf onbezorgd kunnen laten afzetten door hun geliefden. Safety first!

Contactloos betalen in Kwaliteitstaxi’s

Tijdens Vierdaagsefeesten kunt u terecht bij onze Kwaliteitstaxi’s. Deze vindt u op de speciaal ingerichte taxistandplaatsen op de Bisschop Hamerstraat en het Stationsplein. De chauffeurs van de Kwaliteitstaxi’s zijn bekend in de regio, gastvrij, vriendelijk en servicegericht en in een aantal van deze taxi’s kunt u ook al contactloos betalen.

Extra veel fietsstallingen

Vanzelfsprekend willen we onze fietsende feestganger zo goed mogelijk bedienen dus daarom hebben we dit jaar een flink aantal extra fietsstallingen geplaatst in het centrum. Dit betekent ruim 4000 extra plekken om je fiets te parkeren tijdens Vierdaagsefeesten 2016! Je kunt je fiets stallen in een van de vele fietsstallingen of in onze speciale Carbike parkings.

Fijne feesten!

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten