Hier sporten is ook nog eens heel gezellig

Rob_de_Haan

BEUNINGEN, 18 maart 2017 – Als Rob de Haan (30) over zijn werk gaat vertellen, dan veert hij op en beginnen zijn ogen te stralen. “Het is zo belangrijk om je lichaam in conditie te houden. En voor senioren is het extra belangrijk want daardoor kan men langer zelfstandig blijven functioneren”, stelt de Haan.

Door Hans Straten

fietstrainerIn De Gymzaal heeft Rob wekelijks 60 senioren onder zijn hoede en daarnaast begeleidt de sportleraar jongeren in Fitness en conditietraining. De Gymzaal (onderdeel van De Fysioo) zit eveneens op het Aalsterveld in Beuningen.

Het is half twaalf en een groepje senioren maakt zich klaar. De zaaldeur gaat open en de vorige groep verlaat de zaal. Rob staat aan de deur en begroet iedereen persoonlijk en bij naam. “Het is belangrijk dat ik de mensen ken en vooral dat ik hun dossier ken.”

Op maat

de_gymzaal_balansRob verzamelt de groep om zich heen en begint met een warming-up. Na vijf minuten gaat de groep uiteen en begint het persoonlijk programma. Rob loopt langs en geeft instructies op maat. “Rob ik heb last van mijn onderrug, wat is nu verstandig?” vraagt een van de deelnemers. Rob informeert eerst naar de omvang en aard van de klacht en geeft vervolgens zijn advies. Later komt hij terug om te informeren naar het effect van de oefening. “Super, ga zo maar door, maar wel voorzichtig.”

Rob de Haan werkt met passie en is in control. De sfeer is plezierig en in De Gymzaal vliegt de tijd. Rob wil dat een oefening niet langer dan vijf minuten duurt en geeft centraal een signaal voor wisselen. Sommige senioren gaan al tien jaar naar De Gymzaal en geven aan er baat bij te hebben. Men kent elkaar goed en tijdens het sporten gaan de gesprekken gewoon door.

loopband“Ik geniet wanneer mensen vooruitgang boeken en vooral wanneer iets lukt wat eerder maar niet kon. Sporten is zo leuk en van het persoonlijk contact geniet ik extra”, vertelt Rob.

De senioren sporten fanatiek en zijn gedreven, bepalen welk toestel het volgende wordt en stellen de apparatuur zelf in. Een kind doet de was. Na vijftig minuten stevig doorwerken volgt een cooling-down. Daarna dankt Rob allen en wenst hen een fijne dag toe; De fitnesstraining in De Gymzaal zit er weer op.

Sporten houdt je lichaam soepel, verhoogt de stofwisseling, je slaapt beter en je voelt je sterker en fitter.
de_gymzaal_beuningen

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten