Interesse in een 1-daagse training tot bruggenbouwer?

bruggenbouwer

BEUNINGEN, 31 augustus 2016 – Het lukt niet iedereen om zelfstandig contacten op te bouwen. Voor mensen met een psychische of lichamelijke beperking kan dit bijvoorbeeld lastig zijn. Als Bruggenbouwer help je mensen de eerste stappen te zetten om andere mensen te ontmoeten of mee te kunnen doen in de buurt.

Net zoals bijvoorbeeld bij Sanne, Pieter en Ellen:

– Pieter, een man van 53 jaar zat veel binnen en durfde de deur niet uit. Samen met de bruggenbouwer is hij gaan wandelen en heeft hij aansluiting gevonden bij een wandelgroep, waar hij contacten heeft gelegd.
– Ellen, een vrouw van 35 jaar wilde graag met andere vrouwen creatief bezig zijn. Samen met een bruggenbouwer heeft ze een creatieve club opgestart, welke om de week bij elkaar komt.
– Sanne, een meisje van 8 jaar, kent weinig andere meisjes in de buurt. Omdat zij naar een andere school gaat dan de meeste kinderen uit haar dorp is het lastiger om vriendinnetjes te maken. Samen met de bruggenbouwer is ze in contact gekomen met andere meisjes uit de buurt en is ze gaan kijken bij activiteiten vanuit het jeugdwerk van Perspectief waar ze nu ook zelf naartoe durft.

Vrijwillig bruggenbouwer worden?

Als bruggenbouwer bouw je als het ware een brug tussen mensen in een sociaal kwetsbare situatie en anderen. Dit doe je door iemand te coachen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die met dit project willen meewerken. Ben jij iemand die goed kan luisteren, sociaal is, graag met mensen werkt en creatief is? Dan is dit vrijwilligerswerk vast een hele leuke uitdaging

Als bruggenbouwer krijg je een 1-daagse training waarbij je alle kneepjes van het vak leert en waarin je handvaten krijgt aangeboden voor het leggen van contact en de begeleiding hiervan.

Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op met Valerie Bekkers van Stichting Perspectief: 024-6750939 of valeriebekkers@stg-perspectief.nl.

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten