LinkedIn gehackt: tijd om je wachtwoord te veranderen

linked-in

18 mei 2016 – Volgens website Motherboard.com zijn er bij de Linkedin hack van 2012 meer accounts gehackt dan in eerste instantie bekend leek, de hacker die zegt dat zegt dat hij ruim 167 miljoen Linkedin accounts gehackt heeft, probeert deze nu door te verkopen aan de hoogste bieder.

Zelfde wachtwoord voor verschillende accounts?

Onder de accountgegevens die hij probeert te verkopen zitten e-mailadressen, wachtwoorden en gebruikersnamen. Aangezien er veel mensen zijn die nog steeds voor verschillende diensten hetzelfde wachtwoord gebruiken, gaat het waarschijnlijk niet alleen om Linkedin accounts die in gevaar zijn maar kunnen er van meer dan honderd miljoen mensen allerlei Privé gegevens op straat komen te liggen. Mensen die bijvoorbeeld gebruikmaken van een Android smartphone en hetzelfde wachtwoord voor hun Gmail account gebruiken, kunnen ook een gehackte telefoon verwachten.

Dit bericht is niet afkomstig van onze redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken direct naar het origineel. Lees meer bij xgn.nl >>

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten