Mooie toezeggingen en attenties voor Marjolein tijdens huldiging

huldiging-marjolein-buis

BEUNINGEN, 24 september 2016 – Trots schudde Marjolein Buis de zilveren plak, die zij tijdens de Paralympische spelen in Rio haalde, voor het toegestroomde publiek. De plakken maken het geluid van ‘Braziliaanse sambaballen’, de gouden, zilveren en bronzen maken ieder een eigen geluid zodat ook blinden het onderscheid kunnen maken.

Tijdens deze uitzonderlijk mooie, zonnige late septemberdag spraken diverse personen Marjolein toe. Burgemeester Carol van Eert sprak zijn bewondering uit voor het feit dat Marjolein net als vier jaar geleden, weer een olympische plak naar Beuningen wist mee te nemen. De coach van Marjolein liet weten dat hij gisteren definitief een aanbod om naar China te gaan afgewezen heeft om de komende vier jaar weer met Marjolein te werken naar de volgende spelen. “Marjolein zit op 75% van haar kunnen, dat betekent dat er nog rek in zit en nog mooie resultaten te behalen zijn”, sprak hij.

Erik Langedijk van Café de Zaak leidde de huldiging en vroeg aandacht van Beuningse ondernemers om Marjolein financieel te steunen om op hoog niveau mee te kunnen blijven doen. Gerard van Gorkum (directeur van ARN) zegde Marjolein toe dat zij, net als de afgelopen jaren, ook voor de komende vier jaar op financiële steun van de ARN kan rekenen. “Het zal wel met de resultaten van de afgelopen tijd wel meer worden”, grapte hij. Ook voorzitter Roland Bruggeman van Harten4Groep zegde toe dat tijdens de eerstkomende vergadering bij de leden dit onderwerp de aandacht krijgt.

Naast toezeggingen over begeleiding en sponsoring waren er ook lieve woorden van buurtgenoten, de broer en tevens publiciteitsman van Marjolein. Ondernemer Jack Muller heeft de wens van Marjolein om een fotoshoot te doen op Facebook voorbij zien komen en dat voor haar geregeld. De foto, gemaakt door Ger Loeffen werd haar tijdens de huldiging overhandigd.

Tot slot bedankte Marjolein diverse mensen die haar steun en toeverlaat waren de afgelopen periode. “Ik ben er trots op Beuningse te zijn en vind het geweldig om te zien wie allemaal nu aanwezig zijn. Ik zal vast hier of daar iemand vergeten te noemen maar, ik wil echt iedereen bedanken!”

huldiging-marjolein-1

huldiging-marjolein-2

huldiging-marjolein-buis

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten