De Nije Weg deel 2 komt eraan

vivo

BEUNINGEN, 28 januari 2017 – Op 17 november van het vorig jaar presenteerde Stichting ter bevordering van het historisch besef Beuningen deel 1 van het boek ‘De Nije Weg’. Vanaf dat moment begon de verkoop; de geïnterviewden en andere betrokkenen kregen uiteraard een gratis exemplaar. Van de 850 boeken die gedrukt waren gingen er 750 in de verkoop. Het ziet ernaar uit dat de gehele oplage inmiddels verkocht zal zijn.

Voor deel 1 kan dan ook zeker gesproken worden van een groot succes. Vele inwoners in onze gemeente zijn met plezier aan het lezen geslagen. De mensen die herkenbaar op de foto’s aanwezig waren genoten nog het meest.

Nu wordt de laatste hand gelegd aan deel 2. Dit boek heeft dezelfde titel en gaat over dezelfde periode 1930 – 1960. Bij de opzet van deel 2 wordt gebruik gemaakt van dezelfde verhalen van de reeds eerder geïnterviewden. Dit wordt benadrukt omdat door nogal wat mensen wordt gedacht dat deel 2 over de jaren na 1960 zou gaan. Dit is dus zeker niet het geval. Het bevat wel nieuwe hoofdstukken:

Elke dag een veilingske (boerenleven)
Zware arbeid voor weinig geld (fabrieksarbeid)
Barstend van bedrijvigheid (middenstand)
Van paardenkar tot automobiel (verkeer en vervoer)
Verduisterde jaren (Duitse bezetting)
Bevrijd in de frontlinie (De bevrijding)
Indië, ik wist niet eens waar het lag (Indiëgangers)

Alle werkzaamheden zijn er op gericht om de verkoop van deel 2 te laten starten enige weken voor Moederdag (14 mei 2017).

Lees ook
19-10-2017 Boekpresentatie ‘De Nije Weg’

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten