Prettig Thuis Kenniscentrum geopend in Beuningen

opening-kenniscentrum

BEUNINGEN, 24 november 2016 – Vandaag is in Beuningen het ‘Prettig Thuis Kenniscentrum’ geopend. Senioren en mensen met een beperking wonen steeds langer thuis. Veel van hen vragen zich af hoe ze veilig, comfortabel en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Daarvoor kunnen ze terecht bij het Prettig Thuis Kenniscentrum.

Zorgbehoevenden en mantelzorgers kunnen hier terecht voor gratis onafhankelijk en persoonlijk advies. Opgeleide ouderenadviseurs van de Vereniging van Senioren Beuningen informeren hierover. Er is een showroom waar de inwoners diensten en producten op het gebied van wonen, welzijn, zorg, ondersteuning en begeleiding kunnen bekijken en proberen. Via het kenniscentrum komen inwoners eenvoudig in contact met gespecialiseerde bedrijven.

Samenwerking Prettig Thuis Kenniscentrum
Het Prettig Thuis Kenniscentrum is in samenwerking tussen de gemeente Beuningen, de Vereniging van Senioren Beuningen, weMaron BV en Stichting Perspectief ontstaan. Het kenniscentrum is door inwoners op afspraak te bezoeken. Voor meer informatie zie prettigthuis.info.

Inwoners die het Prettig Thuis Kenniscentrum willen bezoeken, meer informatie willen of vragen hebben, kunnen contact opnemen met Stichting Perspectief. Contactpersoon is Joseph Vink, bereikbaar via telefoonnummer 024-6750939 of per e-mail josephvink@stg-perspectief.nl.

Project ‘Bewust wonen’
Het Prettig Thuis Kenniscentrum maakt deel uit van het project ‘Bewust wonen’, een initiatief dat inwoners aan het denken zet over hun woonsituatie nu, en in de toekomst. Het is belangrijk dat zij hun woning bijtijds aanpassen, zodat problemen of gevaarlijke situaties voorkomen worden. Dit kan met relatief eenvoudige woonaanpassingen. Met een bezoek van een vrijwillige woonadviseur of via een huistest op internet lopen inwoners hun huis na op toekomstige problemen.

Foto: 123-printservice.nl

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten