Preventief toezicht van de gemeente Beuningen opgeheven

gemeentehuis-financien-geld

De gemeente heeft in 2010 en 2011 flink verlies geleden op de koop en verkoop van grond en ook op het zandwinningsproject Beuningse Plas. Door heel goed te letten op inkomsten en uitgaven, staat de gemeente er nu weer wat beter voor.

Wethouder Hans Driessen: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de financiën van de gemeente Beuningen weer op orde te brengen. Er zijn een aantal, forse, bezuinigingen doorgevoerd en projecten uitgesteld. Niet altijd gemakkelijk, meer wel noodzakelijk.”

Preventief toezicht opgheven

Omdat de gemeente Beuningen het zo goed heeft gedaan in de afgelopen jaren, is het preventief toezicht door de provincie Gelderland nu opgeheven. Preventief toezicht betekende voor de gemeente Beuningen dat de gemeente de begroting of veranderingen in de begroting van te voren moest laten goedkeuren door de provincie.

Over het stopzetten van het preventief toezicht zegt wethouder Hans Driessen: “Het einde van het preventief toezicht zie ik als een bevestiging dat we weer op de juiste koers zitten. Maar, we zijn er nog niet. Onze financiële buffer moet nog wel hoger worden. Om zo mogelijke toekomstige risico’s op te kunnen vragen.”

De gemeente Beuningen staat, net als 52 van de 54 andere gemeenten in Gelderland, nog wel onder repressief toezicht. Dat betekent dat de gemeente geen goedkeuring van de besluiten door de provincie nodig heeft.

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten