That Sugar Film: Dit gebeurt als je suiker eet

thatsugarfilm

Veertig theelepels per dag: zoveel suiker werkte de Australische filmmaker Damon Gameau dagelijks omgerekend naar binnen toen hij That Sugar Film maakte. De documentaire, vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen te zien, vertelt ons dat we ons ziek eten aan suiker. Maar helpt zo’n film daartegen?

That Sugar Film laat zien hoe Damon Gameau (40) in twee maanden tijd van een stabiele, energieke, afgetrainde man verandert in een chagrijnig, waggelend wrak. Hij komt 8,5 kilo aan en heeft niet alleen last van een slecht humeur, maar ook van een sterk vervette lever. “Goh, ik wist eigenlijk niet dat dat zo snel kon”, zegt een arts tegen hem, verbaasd lachend.

Karikatuur van suiker
“Het is een amusante documentaire met een ernstige ondertoon”, zegt voedingswetenschapper Jaap Seidell, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij ontmoette filmmaker Gameau tijdens een college toen That Sugar Film op een festival was te zien. “Hij maakt een beetje een karikatuur van suiker. Wetenschappelijk gezien is er wel iets op af te dingen. Maar over het algemeen klopt zijn verhaal.”

Dit bericht is niet afkomstig van onze redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken direct naar het origineel. Lees meer bij bron >>

De film is vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk de trailer:

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten