Vierdaagsefeesten 2016 geopend met Kidsloop, Klassiek en StevenskerkLive

HAEVN Ste

NIJMEGEN, 17 juli 2016 – De kop is eraf! Op zaterdagmiddag 16 juli werd op maar liefst twee locaties in Nijmegen het startsein gegeven voor Vierdaagsefeesten 2016. De stad stroomde al snel vol en het feest barstte officieel los.

Start Kidsloop en Kidsfestival

Na de warming-up van Jort Sport gaf burgemeester Bruls samen met KEET! van Telekids om 12.00 uur het startsein voor de Kidsloop 2016. Meer dan 400 enthousiaste kids startten vanaf het Kidsplein voor Museum het Valkhof aan de tweede editie van de Kidsloop. Vier dagen wandelt de jongste generatie door het centrum van Nijmegen. Ook het Kidsfestival ging van start op het Kidsplein met een supergave kidsprogrammering die ervoor zorgt dat alle kinderen tot 12 jaar zich, net zoals hun ouders, rijkelijk vermaken tijdens Vierdaagsefeesten.

Opening StevenskerkLive

Daarnaast vond in de prachtige Stevenskerk speciaal voor genodigden de officiële opening van Vierdaagsefeesten 2016 plaats. Na een openingswoord van burgemeester Bruls en bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten Walter Hamers werd de concertreeks StevenskerkLive spectaculair geopend door de band HAEVN. Later deze middag gaf HAEVN in een tot de nok toe uitverkochte Stevenskerk nog een prachtig concert.

‘Klassiek gaat Underground’ nu al een klassieker

Op de onderste verdieping van parkeergarage Kelfkensbos genoten bezoekers van klassieke muziek. De pilot ‘Klassiek gaat Underground’ was in een mum van tijd uitverkocht. En dat bleek volledig terecht. 200 gasten aanschouwden het prachtige concert van het Symfonieorkest Nijmegen. Klassiek gaat Underground mag nu al met recht een klassieker genoemd worden.

Bezoekersaantallen

zaterdag 16 juli 2016 190.000 (zaterdag 2015 197.000)
Na een slow start van de dag – ondanks de drukte van de Kidsloop – liep het centrum in het begin van de avond in rappe schreden snel vol. De pleinen met podia zinderden van de feestvierders en de terrassen puilden uit. Menig glas werd geheven op een mooie week met de 100e Vierdaagse in het verschiet.
We kunnen met recht zeggen: het was een fantastisch begin van Vierdaagsefeesten 2016. Maar bovenal: wat heerlijk dat er nog zes dagen in het verschiet liggen!

Video : Dag 1 van Vierdaagsefeesten 2016

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten