Voetbalsymposium voor trainer, verzorger of fysiotherapeut

pixabay-voetballers

NIJMEGEN, 2 september 2016 – Hoe behandel of voorkom je blessures op het voetbalveld? Meld je aan voor het Voetbalsymposium op 29 september en sta als trainer, begeleider of fysiotherapeut goed voorbereid op het veld.

Weet wat te doen bij blessures
Als trainer, verzorger of fysiotherapeut wil je natuurlijk je elftal zo fit mogelijk houden en zorgen dat spelers zo snel mogelijk herstellen van een blessure. Belangrijk is dan om goed en snel te weten wat te doen bij een blessure. Daarom organiseren CWZ en Fysiotherapie Bottendaal op 29 september een symposium speciaal voor jou waarin onze specialisten en sportfysiotherapeuten kennis, tips en trucs met je delen.

CWZ en fysiotherapie Bottendaal
CWZ Orthopedie is al meer dan 25 jaar de medische partner van NEC en vele voetbalclubs in de regio. Sinds een aantal jaren is er een speciaal voetbalspreekuur waar sporters snel naar hun blessure kunnen laten kijken. Fysiotherapie Bottendaal heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het revalideren van sportblessures. Ook zij zijn verbonden aan NEC als medische partner.

Waarover gaat het symposium?
Tijdens het voetbalsymposium komen verschillende thema’s aan bod. Hoe ernstig is bijvoorbeeld bewustzijnsverlies op het veld? Waarom scheur je je voorste kruisband en sta je 6 maanden na de operatie echt weer op het veld? Hoe ziet de revalidatie na kruisbandletsel eruit? Wat zijn peesblessures en kun je er preventief iets tegen doen? Wat doe je als een knie op slot zit? Wat zijn de laatste inzichten in effectieve training? Wat is een dubbele beenbreuk? Daarnaast natuurlijk veel ruimte voor alle vragen.

Voor wie?
Trainers, verzorgers en fysiotherapeuten van voetbalclubs.

Door wie?
Orthopedisch chirurgen van CWZ en sportfysiotherapeuten van fysiotherapie Bottendaal.

Datum: Donderdag 29 september 2016
Tijd: Van 17.30 tot 21.00 uur
Locatie: Goffertstadion
Adres: Stadionplein 1, 6532 AJ Nijmegen
Kosten: € 15,- per persoon, inclusief hapje eten, borrel en rondleiding door het NEC-stadion

Aanmelden kan via dit formulier.

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten