Zilver voor Marjolein Buis in Rio

marjolein-diede

RIO DE JANEIRO/BEUNINGEN, 17 september 2016 – Rolstoeltennisduo Diede de Groot/Marjolein Buis hebben gisteren de geweldige prestatie neergezet en zilver gehaald tijdens de Paralympische spelen in Rio. Ze hebben met 6-4, 6-2 de paralympische titel naar het duo Jiske Griffioen/Aniek van Koot zien gaan.

Tegenstanders

De finale was een Nederlands onderonsje waarin Marjolein en Diede de nummers één en twee in het enkelspel aan de andere kant van het net hadden. Jiske Griffioen won donderdag nog in het enkelspel van Aniek van Koot.

Wedstrijd

Marjolein won in 2012 nog samen met Esther Vergeer, goud in London. Een prestatie die ze graag met Diede wilde herhalen. Snel kwamen Jiske en Aniek op 5-1 voorsprong maar Marjolein en Diede wisten terug te komen tot 5-4. De set werd uiteindelijk door Jiske en Aniek binnengehaald met 6-4. Ook de tweede set ging met 6-2 naar de Jiske en Aniek.

Huldiging en receptie

Zaterdag 24 september vindt de huldiging van Marjolein plaats op het Julianaplein in Beuningen. Daarna volgt een receptie bij Café De Zaak. Meer info hierover volgt.

Beuningen Magazine is mede mogelijk door:
knop-pijl-blauw-naar-laatste-berichten